Den bedste mad til et hvidere smil

Foods to avoid white teeth

Hvordan din kost vedligeholder din mundsundhed, mens du bevarer perlehvide

Har du nogensinde hørt ordsproget “du er, hvad du spiser”? Nå, i dette tilfælde er du også hvad du drikker, og boy oh boy, ved vores tænder det! Ligesom en supermodel diæt kan det, du putter i munden, have stor indflydelse på dit udseende, især den blændende nuance af dine perlehvide.

Se, vores kost har en direkte effekt på vores mundsundhed, fra styrken af vores emalje til hvidheden af vores tænder. Det er rigtigt folkens, det er tid til at sige farvel til det daglige kaffefix og hej til et sundere, hvidere smil. Så tag en kuglepen og et papir, og lad os tage noter om, hvilke fødevarer og drikkevarer du skal omfavne, og hvad du skal undgå, for et lysere, sundere smil.

At købe hjemmeblegningssæt er kun 1 side af medaljen for at nå et skinnende hvidt smil. Din farvenuance vil nedbrydes over tid, og der er behov for yderligere blegningsbehandlinger, men længden af tiden mellem behandlingerne er direkte påvirket af de varer, vi indtager.

Dette emne er kun blevet mere og mere populært, da en global besættelse af hvide tænder er mere udbredt, det kan du læse om på vores blog.

Mad, der fremmer et hvidere smil

Frugt og grønt

Frugt og grøntsager, drømmeholdet for oral sundhed! Disse sprøde kraftværker med lavt sukkerindhold er ikke kun fyldt med vitaminer og mineraler, men de indeholder også naturlige blegemidler som æblesyre.

Ved at gumle på frugt og grøntsager skrubber du effektivt overfladepletter væk, holder dine tænder sunde og fremmer et lysere, hvidere smil.

Så næste gang du bliver fristet af den pose chips, så tag fat i et æble i stedet for.

Mejeriprodukter

Mejeri, det gør et smil godt! Det er rigtigt folkens, mælk, ost og yoghurt er ikke kun gode til stærke knogler, men også til et sundt, hvidere smil.

Kalcium i mejeriprodukter hjælper med at styrke tandemaljen, hvilket gør den mere modstandsdygtig over for pletter og forfald. Derudover kan mælkesyren i nogle mejeriprodukter hjælpe med at fjerne overfladepletter.

Du kan endda bruge mejeriprodukter, f.eks. mandelmælk, sojamælk osv. Ingen af disse produkter pletter dine tænder naturligt.

Nødder og frø

Nødder og frø, tandblegningens ubesungne helte! Disse sprøde snacks er spækket med vitaminer og mineraler, der hjælper med at holde dine tænder og tandkød sunde og fremmer et lysere, hvidere smil.

Nødder og frø er også lavt i sukker, hvilket er med til at mindske risikoen for huller i tænderne og pletter. Derudover hjælper den sprøde tekstur af disse snacks med at skrubbe overfladepletter væk.

Nødder og frø er go to food, som vil hjælpe med cravings, brug dem som erstatning for sukkerholdige snacks, du spiser i øjeblikket, og dit smil vil takke dig!

Te og vand

Te og vand, den dynamiske duo af hydrering! Disse drikkevarer er ikke kun gode for dit generelle helbred, men også for dine perlehvide.

Te, især grøn og sort te, indeholder polyfenoler, der har vist sig at hjælpe med at reducere risikoen for pletter og huller i tænderne. Vand hjælper på den anden side med at holde din mund hydreret og vasket for eventuelle overfladepletter.

Så næste gang du rækker ud efter en sukkerholdig drik, snup en kop te eller et glas vand i stedet. Dine tænder og tandlæge vil takke dig!

Fødevarer, der skal undgås

Stivelsesholdige og sukkerholdige fødevarer

Stivelsesholdige og sukkerholdige fødevarer har en betydelig indvirkning på mundsundheden og tændernes udseende. Disse fødevarer med højt kulhydratindhold og højt sukkerindhold kan øge risikoen for huller i tænderne og pletter, hvilket får tænderne til at se matte og gule ud. Derudover kan den klæbrige tekstur af disse fødevarer klamre sig til tænderne, hvilket gør dem svære at fjerne.

For at bevare et lyst, hvidt smil er det bedst at begrænse forbruget af stivelsesholdige og sukkerholdige fødevarer og vælge sundere alternativer, såsom frugt.

Mørke drikkevarer

Mørke drikkevarer, såsom kaffe, te og vin, kan også have en negativ indvirkning på mundsundheden og tændernes udseende.

Disse drikkevarer indeholder pigmenter, der kan klæbe til tænderne og forårsage pletter, hvilket får dem til at se matte og gule ud. Derudover kan surhedsgraden i nogle af disse drikkevarer erodere tandemaljen, hvilket gør den endnu mere modtagelig for pletter.

For at bevare et lyst, hvidt smil er det bedst at begrænse forbruget af mørke drikkevarer og i stedet vælge vand.”

Tobaksvarer

Tobaksprodukter, såsom rygning og røgfri tobak, kan have en alvorlig indvirkning på mundsundheden og tændernes udseende.

Disse produkter kan forårsage pletter, hvilket får tænderne til at se matte og gule ud. Ydermere kan røg fra disse produkter forårsage dårlig ånde og øge risikoen for tandkødssygdomme og kræft i munden.

Der er en million grunde til at holde op med at ryge, for at bevare et lyst, hvidt smil er kun 1 af dem, det er bedst at undgå tobaksprodukter og vælge sundere alternativer, såsom tyggegummi.

Hvordan kosten påvirker farven på dine tænder

Spytts rolle og dens indvirkning på tændernes farvenuance

Spyt spiller en afgørende rolle for at opretholde mundsundheden og tændernes udseende. Spyt er et naturligt rengøringsmiddel, der hjælper med at neutralisere skadelige syrer i munden, vaske madpartikler væk og tilføre essentielle mineraler til tænderne.

Spyt kan dog også påvirke tændernes hvidhed. Hvis der for eksempel er en ubalance i niveauet af visse mineraler i spyt, såsom calcium og fosfor, kan det føre til misfarvning af tænderne. Derudover kan visse medikamenter og medicinske tilstande reducere spytproduktionen, hvilket fører til tør mund og øger risikoen for huller i tænderne og farvning.

Det er vigtigt at opretholde et sundt niveau af spyt i munden for at fremme oral sundhed og et lyst, hvidt smil. At drikke masser af vand, tygge tyggegummi og undgå visse medikamenter og medicinske tilstande, der kan reducere spytproduktionen, kan bidrage til at opretholde et sundt niveau af spyt generelt.

Hvordan mad og drikke kan forårsage misfarvning af tænder

Mad og drikke kan have en betydelig indflydelse på udseendet af tænder, hvilket kan forårsage misfarvning og pletter. Visse mad- og drikkevarer, såsom kaffe, te, rødvin, mørke bær og mørke saucer, indeholder pigmenter, der kan klæbe til tandemaljen og forårsage pletter og misfarvning.

Desuden kan meget sure fødevarer og drikkevarer, såsom citrusfrugter og sportsdrikke, erodere tandemaljen og gøre tænderne mere modtagelige for pletter. Stivelsesholdige og sukkerholdige fødevarer, såsom slik og småkager, kan også øge risikoen for huller i tænderne, hvilket fører til misfarvning.

For at bevare et lyst, hvidt smil, er det vigtigt at være opmærksom på de typer mad og drikke, der indtages. Begrænsning af forbruget af mørkfarvede og meget sure fødevarer og drikkevarer og valget af sundere alternativer, såsom vand, frugt og grøntsager, kan hjælpe med at forhindre misfarvning af tænder og fremme mundsundheden.

Hos Euro White bliver vi ofte spurgt, hvor længe vores tandblegningsbehandlinger varer, og svaret kan ofte variere massivt afhængigt af eksterne faktorer, et flertal af disse faktorer er de daglige varer, vi indtager.

Til en bedre kost & et lysere smil!

Afslutningsvis er det lige så simpelt at opretholde et hvidt smil som at lave et par kostændringer. Tænk bare, du kan være et æble væk fra et Hollywood-grin! Så sig farvel til kaffeplettede tænder og hej til et smil, der får tandfeen til at rødme. Hvem vidste at det kunne være så sjovt at spise godt? Og lad os være rigtige, hvem elsker ikke en god undskyldning for at nyde lidt ekstra frugt og ost? Så lad os hæve et glas mousserende vand til et lysere, hvidere smil!

Det er også vigtigt at indbygge et godt tandblegningssæt hver 6. måned for at bevare et ekstremt hvidt smil, vi anbefaler Crest Professional Effects som det bedste blegningssæt på markedet. At bruge dette produkt to gange om året og holde øje med de varer, du spiser, er en sikker måde at få et fantastisk hvidt smil på året rundt.

For at holde dig ajour med alle de seneste nyheder om tandblegning, besøg vores blog med masser af sundhedstips og råd

Brug dette link til at gå tilbage til vores BLOG